Väldigt många tittar på pureskins sida ”vad pureskin INTE innehåller”. 

Och det är klart att det är viktigt att veta, men det finns väldigt många tusentals kemiska föreningar och ämnen som INTE finns i pureskin. Självklart INTE. För pureskin består bara av ett litet fåtal ingredienser som mycket noga redovisas under varje produkt i butiken. Alla ingredienser finns med och förklaras på lätt förståelig svenska. 

pureskins cremer är enkelt uppbyggda: 

Oljor: Naturliga oförstörda vegetabiliska kallpressade ekologiska oljor. Några olika oljor med innehåll som är de bästa för cremens ändamål. 

Vätska: som är bara Aloe Vera eller Aloe Vera och vatten. 

Emulgering: Måste vara med för att oljan ska blanda sig med vätskan. Den vi använder är av livsmedelskvalitet och ingår i väldigt mycket av det du äter och den är EcoCerifierad. 

Antioxidant: från Rosmarin eller E-vitamin. 

Bakterieskydd: Är två naturliga ämnen från Ris och Basilika. Den är EcoCertifierad och har en svagt örtig doft och klassas som parfymämne och inte som konserveringsmedel.

Doft: Helt utan doft eller med en lätt ljuv doft av naturliga eteriska oljor som kommer från ekologiska örter och blommor. 

Inget mer! 

• Se upp med innehållsförteckningar som är långa. Det är inte lätt för en ovan innehållsförtecknings-läsare att avslöja kemin i cremen, alla de ingredienser som är kemiskt förändrade, som kopplats ihop med andra ämnen och därmed fått helt andra egenskaper och alla olika sorters silikoner och all annan kemisk utfyllnad. All forskning visar att vi tar skada av kemin i vår omvärld och det som finns med i hudcremer tas upp av huden och når snabbt de flesta av våra inre organ. Dessutom medför den kemiska industrin både arbetsmiljörisker och miljöföroreningar.

• Ju fler ingredienser – ju större risk att du är överkänslig – eller blir överkänslig mot ett eller flera ämnen. 

Det kan låta bra med ”blåbärsextrakt” mm, men du får inte veta hur många droppar som hamnat i hela den cremesatsen, och ingen har kunnat visa att just den tillsatsen kan tränga in i huden och göra någon märkbar nytta. Hudcellerna får det allra mesta av de som behövs genom det vi äter. 

Huden behöver hjälp att hålla sig mjuk och smidig, då kan den hålla fukt och skydda sig mot uttorkning i det torra inomhusklimatet och klara utomhuslivet med snö, vind och saltvatten. 

Den hjälpen får den med goda oljor och lite bivax. Och det vill pureskin hjälpa till med.

Nöjda hudar till alla! Vi bryr oss om din hud.

Ta hand om dig! Hälsningar från Pia/pureskin.

Välkommen till butiken www.pureskin.se
 
Pia Haxner
Västäng
61191 NyköpingTel: 0708 99 25 52 info@pureskin.se
www.pureskin.se
pureskinSverige®