Varför vi startade företaget

Januari -04 blev min dotter Helen akut överkänslig, med svåra utslag på händer och ansikte, efter en tids professionellt arbete med nagelprodukter och kosmetika, 

Ingenting i badrumsskåpet gick längre att använda.
En grundlig genomgång av innehållsförteckningar till alla de hudvårdsprodukter, som nu måste kasseras, visade att även de stora prestigefyllda märkena innehöll både mineraloljor* och silikoner och en massa onödig syntetisk utfyllnad med olustig kemi.

Som gammal kemist antog jag då utmaningen att skapa en ny komplett hudvårdserie av naturliga, vegetabiliska, rena basvaror, med vitaminer och livsviktiga fettsyror, och att själv tillverka samtliga hygienprodukter och kosmetika till den egna familjen.

~*-~*-~*-~*-~*-~*- Resten är historia ~*-~*-~*-~*-~*-~*-


Helen blev fri från utslagen med hjälp av aloe vera och tea tree produkter, samtidigt som släkt och vänner blev alltmer intresserade av tillverkningen.

Kundkretsen och efterfrågan ökade snabbt och knappt ett år senare hade vi en löpande produktion av bassortimentet i vårt eget labb här på gården.

Vi utvecklar och testar hela tiden nya sköna produkter till oss själva och våra kunder, de är designade för - och väl utprovade av - människor.

Vi hoppas att du kommer att tycka lika mycket om dem som vi gör.


Hudvårdsprodukter skall betraktas som livsmedel och bör därför väljas med omsorg!

from nature with love
hx pureskin

* Mineraloljor och silikon ger en smidig och slät hy för stunden,
men kan ej absorberas av huden.
De lägger sig som en tunn hinna på huden och täpper till porerna. 
De innehåller inga vitaminer och kan förhindra eller förstöra hudens upptagning av fettlösliga vitaminer och de kan inte ätas utan biverkningar.
De är billiga och ”döda” ingredienser och har mycket lång hållbarhet.

 
Pia Haxner
Västäng
61191 NyköpingTel: 0708 99 25 52 info@pureskin.se
www.pureskin.se
pureskinSverige®