face care night 100% eco/ecocert

face care night 100% eco/ecocert

pureskin 100 % eco/ecocert är en serie produkter där innehållet är 100% ECO/ECO-certifierat (EcoCert). Ingredienserna är naturliga och helt nedbrytbara. Oljorna är kallpressade.Tensiderna är ersatta av extrakt från tvätt/såpnötter, som ger 100% rent naturligt saponin. Inga eteriska oljor och inget konserveringsmedel. Passar alla hudar, även de som är mycket känsliga.

face care night 100% eco/ecoCert

Fullmatad med näring och viktiga fettsyror. Återfuktar, reparerar, bygger upp och gör huden elastisk och sammetslen. Med aloe vera och kallpressade EKO -oljor och antioxidant. Inga eteriska oljor eller konserveringsmedel.

INCI/Innehåll: Aloe barbadensis * (Aloe vera), Macadamia tetraphylla oil *(Macadamiolja), Olea europea oil* (Olivolja), Theobromia cacao* (Kakaosmör), Simmondsia chinensis* (Jojobaolja), Cetearyl alcohol**, Glyceryl stearate citrate**, Glyceryl caprylate**, Parfum**, Xanthan gum (Xantan)..

* =råvaror från kontrollerade ekologiska jordbruk.

** = ECO-certifierade av EcoCert.

50 ml airless vacumpumpflaska.

Aloe vera binder fukt och lugnar, lenar och hjälper huden att regenereras. Bakteridödande. ECO.

Makadamiolja är viktig för hudens vitalitet. Oljan innehåller 20% palmitolsyra, som finns naturligt i vårt underhudsfett, men som minskar med åren. Håller fukt. Kallpressad ECO.

Olivolja är närande, mjukgörande och skyddande och har anti-inflammatoriska egenskaper. Kallpressad ECO.

Jojobaolja är en lätt och mild olja med vaxaktiga fettsyror som ger skydd utan att vara fet. Gör huden sammetslen. Naturlig Solskyddsfaktor 4. Kallpressad ECO.

Kakaosmör Skyddar huden och gör den mjuk. Har en svag doft av kakao. Ekologisk matkvalitet.

Xantan är ett förtjockningsmedel gjort av glukos. Är mjukgörande och ger skydd men tas inte upp av huden. Finns med för att stabilisera produkten (0,4%). Används i många livsmedel (E 415).

Denna produkt innehåller inget konserveringsmedel.
pureskin använder en blandning av tre ämnen som tillsammans bildar ett självkonserverande system, och som ger ett bra skydd mot ett brett spektrum av microorganismer. De har alla ett 100% organiskt ursprung, är fullt biologiskt nedbrytbara och är EcoCert-registrerade.
Dessa tre ämnen är: Glyceryl caprylate som är ett hudvårdande ämne som är balanserande, fukthållande och återfettande och som har en mycket bra verkan på de bakterier som orsakar acne (används bla. i anti-acne produkter).
Sodium levulinate framställs av ris och Sodium anisate framställs av basilika. Genom att använda en blandning av dessa ämnen, som finns naturligt i växter, fås ett bra skydd mot bakterier.
De är dessutom anti-inflammatoriska. De är klassade som ”parfymämnen”, men i denna låga koncentration har de knappt någon doft. De används här som bakteriehämmare. De skrivs INCI: parfum.

Emulgering:
För att hålla ihop produkten och få rätt konsistens behövs emulgering. Det är vanligt förekommande i vår mat: såser, glass, majonäs, margarin mm. Olja och vatten kan ju inte blandas utan hjälp av emulgering.
pureskin använder Glyceryl stearate citrate och Cetearyl alcohol.
Det är två ämnen, som båda har 100% naturligt ursprung, de kommer från förnyelsebara råvaror och är fullt biologiskt nedbrytbara. De är EcoCert-registrerade, är fullt ätbara och ger en mjuk och hållbar creme.


157:-209:-


face care 100% eco/ecocert
pureskin 100 % eco/ecocert är en serie produkter där innehållet är 100% ECO/ECO-certifierat...
157:-209:-
face care night eco
En djupverkande, vårdande, mjukgörande och ekologisk natt- eller dygnet runt creme för mogen...
157:-209:-
face care eco
Den optimala hudvården. Fullmatad med näring och viktiga fettsyror. Reparerar, återfuktar och...
157:-209:-
face peeling eco
Här är en ny version av pureskins peeling, nu med ekologiska ingredienser.
185:-
175:-
 
 
Pia Haxner
Västäng
61191 NyköpingTel: 0708 99 25 52 info@pureskin.se
www.pureskin.se
pureskinSverige®