pureskins nyhetsbrev nr: 126. 19 mars -17
.

• Två veckor framåt är det bra-pris på nattcremerna, båda varianterna, med eller utan doft.
De kostar nu 175 kr/st (ord 209 kr). Gäller till 5 april. De är de bästa dygnet runt cremerna för torr och törstig hud som behöver hjälp att klara torr luft och sol som torkar ut.
När luftfuktigheten blir högre räcker kanske de lättare dagcremerna.

• Vad skiljer natt eco mot natt100% eco?
natt eco innehåller eteriska oljor som ger svag ljuv doft.
100 % serien innehåller inga eteriska oljor, dvs ingen doft (utom den som kommer från de ingående kallpressade oljorna.) 100% serien innehöll ”i begynnelsen” blomhydrolat. Men blomvattnet innehöll spår av eteriska oljor och därför ersattes det av vatten. På några etiketter står det fortfarande blomhydrolat. Det tas bort vid nytryck.
Båda cremerna innehåller nu lika mycket Aloe Vera. Oljorna är också desamma, förutom att i natt eco finns sheasmör som i natt 100% ersatts av kakaosmör.

• I morgon är det vårdagjämning och dagen är då lika lång som natten, och om en vecka gäller sommartid.

• Hästarna tar omedelbart hand om allt grönt som tittar upp på ängarna och vinterpälsen faller av.

• Svarta vinbärskvistarna i köksfönstret har gröna blad.

• Nu är det hög tid att så frön för sommarens blomsterprakt. Jag tycker att den tåligaste, tappraste och rikligt blommande klätterväxten, som växer snabbast, är krasse.

• Om du skriver ”krasse” på din beställning (före 5 april) så medföljer en påse med frön till 10-20 plantor krasse. Så i en glasslåda och ställ i fönstret och vattna. Flytta sedan ut till en stor kruka, ampel, blomlåda eller hink, så blommar den snart med gula, orange och röda blommor hela sommaren fram till höstfrosten.

• Välkomna till butiken www.pureskin.se Där finns mycket mer än nattcreme, tex deo roll eco, som varmt rekommenderas.

• Var snäll mot dig själv och kräv inte så mycket av dig. Strunta i hälften av alla måsten och njut av det du har omkring dig just nu.

En skön vår till oss alla önskar Pia/pureskin.

                   --------------------------


pureskins nyhetsbrev nr: 124. 5 februari -17.

Snart är det hjärtats dag. En dag att skicka goda tankar till hjärtat som så troget pumpar på fastän vi kanske inte sköter oss så bra som vi borde… Kanske kan det bli en dag med mindre stress och mer tacksamhet och njutning?
14 februari har blivit ett tillfälle att komma ihåg både sig själv och någon annan. En flaska pureskin piggar upp en torr, trött och behövande vårvinterhud.

Passa på nu, för den 15 februari blir priset lite högre på pureskins produkter. Allt vi använder har blivit dyrare och det var fyra år sedan vi höjde priserna, och nu måste vi i snitt höjaca 10%. Frakten är fortsatt 29 kr, vi bjuder på det resterande portot, men det gäller nu för alla beställningar, alltså även de över 500 kr.

Att vara liten, men ändå få betala lika mycket som de allra största känns orättvist, men så är det både till Läkemedelsverket, webbutiken, försäkringar och de andra fasta avgifterna som måste betalas.

Vår drivkraft och mål är att alla ansikten ska få det allra bästa, och det hoppas vi att ni märker och uppskattar.

En skön februari med mycket sol önskar Pia/pureskin.
Välkommen till butiken!
PS. Dagens sats av face care night eco är helt ljuvlig!


                  ---------------------


¤ Titta in på smyckesavdelningen, där är priserna nu 25 % lägre än förut.

¤ Bokavdelningen, har böcker som jag skrivit tillsammans med Helena Frykstrand. Vi skriver om tider före vår nuvarande civilisation. Njut av en riktigt god bok, som ger mycket mer än bara underhållning för stunden.

Blå Gudinnan – moderkultur i Europa” är en varm och gripande roman om Moderkulturen och livet i Europa för 14 000 år sedan.100 kr.

”Folket från Edenia – en kontinent i Arktis” är en stark roman som börjar i Arktis för 92 000 år sedan. Den innehåller också kartor, forskning och information som tidigare ej publicerats. Inbunden 200 kr.

                          -------------------


pureskins nyhetsbrev nr: 121. 17 oktober -16.

Problem med hårbotten? pureskins shampoo ger mjukt, rent hår och frisk hårbotten med mild sockertensid och guarmjöl. Koncentrerad och dryg, en storsäljare. 150 ml flaska 140 kr.

pureskins sköna dag- och nattcremer och annat hudgodis finns i butiken. www.pureskin.se. Den är öppen dygnet runt och skickar det du behöver med nästa post. Välkommen in.

             En skön oktober önskar Pia/pureskin. 

                            --------------

pureskins nyhetsbrev nr: 119. 18 augusti - 16.

En fin tid med en vardag som börjar ta över.
Oberoende av den relation man har till skolan, tycks terminsstarten påverka oss med rutiner och ett mer organiserat liv. Sommaren har gett många tankar och ideer att förverkliga och mycket som legat till sig under ledigheten behöver nu åtgärdas.
En trevlig nystart är att städa i badrumsskåpet och uppdatera med fräscha produkter.

pureskin är redo att skicka ut det du behöver: en ny flaska av favoritcremen, ansiktstvätten som börjar ta slut eller prova något nytt.

Ser nu fram emot Brittsommar, Karl Johan svamp och mogna lingon. En härlig höst till oss alla önskar Pia och pureskin.

Välkommen till butiken www.pureskin.se 

                        -------------------------

pureskins nyhetsbrev nr: 118. 29 juni -16


Tips på sommarskönt från pureskin:

* Om cremen "känns för kraftig". En mjukgörare behövs även på sommaren men massera då en liten klick dagcreme på fuktig hud. Du gör då en "utspädd creme direkt på huden". Samma goda oljor, men mer vatten, dvs oljehalten blir lägre, kanske halveras. Låt nattcremen vila i kyl/sval och ta fram den i höst.

* face tonic eco svalkar och lindrar insektsbett, brännässle-kli och solsveda.

* Reseförpackning: 30 ml eye care eco i lång och smal flaska. Cremen är lätt och mild, och passar till hela ansiktet och alla mindre väskor. Utan doft.

* lip balm 100 % eco håller sommarläpparna i trim.

* Shampoo ger mjukt och skönt hår och nöjd hårbotten.

Välkommen till butiken www.pureskin.se
som skickar det du behöver med nästa post.
Skön sommar önskar Pia/pureskin.

                    -----------------

pureskins nyhetsbrev 117. 21 maj -16.


face serum 100 eco  gör huden smidig och sammetslen. En skön intensivkur för törstig, torr eller mogen hud med sju ekologiska oljor och lite bivax med ljuv doft av eteriska oljor från apelsinblom, ros och liljekonvalj. Helt vattenfri och utan konservering. Mycket dryg. 30 ml i airless pumpflaska.
 
deo-roll eco är en effektiv deodorant med naturligt mineralsalt och Aloe vera som INTE innehåller syntetiska aluminiumföreningar, ingen alkohol och inget konserveringsmedel. Den består av kalium-alun, även kallad deokristallsten, som utvinns med vatten och värme från en sten, alunite. Den är mild och skön och verkar på det yttersta hudlagret och tränger inte ner eller genom huden.
Mer finns att läsa i butiken om denna stor-favorit. Har du inte provat den är det dags nu. 60 ml rollflaska kostar 104 kr.

Många av pureskins produkter innehåller några droppar eteriska oljor som ger svag och ljuv doft, som dock snabbt avklingar eftersom eteriska oljor är lättflyktiga. I butiken redovisas detta och alla andra ingående ingredienser.

pureskin har tre hudvårdsprodukter utan tillsatta eteriska oljor. De har ingen doft, utom möjligen den som naturligt kommer från de ekologiska kallpressade oljorna. Det är en dagcreme, en nattcreme och en ansiktstvätt i serien 100% eco/ecoCert.

Frakt 29 kr (inom Sverige).

I år firar pureskin 12 år. Tack alla ni trogna kunder som följt oss genom åren! Och vi tycker väldigt mycket om de många nya kunder som strömmat till. Föröka er gärna! Vi är så glada över kontakt, mejl, inspiration och respons från er alla.

Här i Mälardalen upplever vi nu " mellan Hägg och Syren".
Må alla få kunna njuta av denna underbara tid!
En fin maj och en härlig sommar önskar Pia/pureskin.

       hx pureskin from nature with love
      www.pureskin.se info@pureskin.se

                       ----------------


Pureskins nyhetsbrev nr: 116. 24 april -16.


Läpp-vård:
Huden på läpparna är tunn och påverkas av torr luft, sol, vind, och kyla och känner av mat som är starkt kryddad, salt eller syrlig. Torra, fnasiga eller spruckna läppar är obehagligt och alldeles onödigt. Ser ofta manliga läppar, både live och på TV, som skulle behöva smörjas. Känner då sån lust att ge/skicka pureskins lip-balm till läpparna som ber om att bli omskötta.
När inte läpparnas eget hudfett räcker till måste vi hjälpa till.
De flesta av nyhetsbrevets läsare känner väl till pureskins 100 % ekologiska lip balm. Den innehåller tre ingredienser: bivax, kokos och olivolja som ger näring, mjukhet och skydd.

Välkommen till butiken www.pureskin.se
Sol och värme till alla i hela vårt avlånga land önskar Pia/pureskin.

                    ------------------

pureskins nyhetsbrev nr: 114. 21 februari -16.

             pureskin möter en ökande mängd ”problemhudar”.

Oftast är det inte huden som är problemet – den svarar bara på det den utsatts för.

Det kan ta tid att få tillbaka en frisk hud efter långvarig behandling med onaturliga cremer, men för de flesta går det snabbt att märka STOR skillnad !

Att återfå den ursprungliga friska, rosiga och fuktiga huden, babyns ljuvliga hud, är väl inte möjligt – men att få en smidig, frisk och nöjd hud - det är fullt möjligt !!

Det märks större efterfrågan på hudvård med naturliga råvaror nu när konsumenterna är mer medvetna och läser innehållsförteckningar och mer kritiskt granskar kosmetikamarknadens reklam och löften.

Vi bör använda ämnen som är biologiskt nedbrytbara.

Ämnen som inte kan brytas ned i reningsverken, eller som går direkt ut i naturen, förlorar vi kontrollen över. De kan hamna i dricksvattnet , de påverkar vattenlevande organismer och kan tas upp av djur och tex via fisk åter nå människan.

Det finns många exempel på miljöbelastande råvaror i kosmetika, tex. EDTA, silikoner, akrylater, PEG, PPG, BHT, BHA…

SILIKONER  

-- ”Spelar huvudrollen i konventionella kosmetiska produkter, eftersom de kan användas på så oerhört många sätt. Dessa helt syntetiska ämnen är uppbyggda av kisel och syre. Teoretiskt skulle de kunna framställas av sand.

Till kemisternas stora glädje kan silikonoljor och silikonvaxer struktureras på det sätt som man behöver för tillfället. De är motståndskraftiga mot värme och kemisk påverkan, är lätta att smörja på huden och garanterar lång hållbarhet.

Tillverkare av naturkosmetik använder inte silikoner, eftersom de i princip inte är biologiskt nedbrytbara. Det är heller inte utrett om de anrikas i levande vävnad.” --   Källa: ”Skönhet till vilket pris?” av Rita Stiens.

”Silikon (tex handelsblandningen Dimethicone) används för att göra blandningar av vatten och silikon, och den kan utgöra 70 % av en creme” Källa: Shenet

I reklamen för en sådan creme läser du att den tex. innehåller ”välgörande mandelolja”... men den finns långt ned i innehållslistan och utgör kanske bara någon % av innehållet.

I äkta naturkosmetik kommer alla oljor och fetter från växtriket, där de flesta är ekologiskt odlade. Alla olika oljor är unika i sin sammansättning.

Det som är bäst för huden är råvaror som passar in i hudens komplexa kemi och som passar ihop med det som naturligt finns i huden.

Kemisterna skiljer på kol- och silikonkemi.

Allt levande här på jorden är uppbyggt av kol (C) och det gäller också alla växtoljor.

Silikonerna är uppbyggda av kisel (Si). De kan användas som mjukgörare, som ger en mjuk känsla på huden, men huden är precis lika torr när du tvättat bort cremen, som den var innan. Silikonerna innehåller ingen näring, inga vitaminer, inga antioxidanter, inga mineraler eller något annat som huden behöver (och som finns i de vegetabiliska oljorna). Silikonerna är billiga och lätta att hantera.

De stora kosmetikamärkena gör produkter med evig livslängd på bekostnad av innehållet.

Basen i pureskins cremer är rena, näringsrika, kallpressade och ekologiska oljor och alla ingredienserna är fullt nedbrytbara, fullt ätbara och ekocertifierade. Alla ingredienser redovisas och förklaras på svenska. Läs mer under varje produkt i butiken.

Välkommen till butiken www.pureskin.se       hx pureskin   from nature with love

Tag hand om dig!       Hälsn. Pia/pureskin.

                      -------------------------------------------

 

pureskins nyhetsbrev nr: 113.   20 januari -16.

TORR HUD, vinter och kyla. Nu ropar huden på hjälp!

* Dag - eller nattcreme? Hos pureskin är skillnaden de ingående oljorna.

Dagcremen innehåller lättare oljor, som snabbare absorberas av huden. De passar bäst till en ung och fortfarande fuktig hud och till sommarens höga luftfuktighet och värme.

Nattcremen innehåller kraftigare oljor, som inte absorberas så snabbt. De passar bäst till den torra - eller mognare huden och för vinterns torra inomhusklimat, då huden behöver all hjälp att hålla fukt och elasticitet.

pureskins cremer har flytande konsistens för att passa airlesspumpflaskorna. Det är en överlägsen förpackning som håller cremen färsk och fin och skyddar mot både ljus och syre (som förkortar livslängden hos en naturlig creme). Dessutom ger pumpflaskan mycket bra skydd mot bakterier.

En kraftigare creme får pureskin genom att använda tex fast kokos, sheasmör, kakaosmör, jojobaolja eller bivax.

Den konventionella cremen i burk görs ofta fastare med större mängd emulgering, mer silikoner och annan utfyllnad. Burken kräver mycket konservering. Dvs. mer kemi.

Lite emulgering måste en creme ha, för att oljorna ska kunna blanda sig med vattenfasen, men pureskin använder så lite emulgering som möjligt. Även den är eko certifierad. Därför blir både dag- och nattcremen flytande och därmed också lätt att massera in. Ansiktet gillar mjuk och kärleksfull massage!  

           Välkommen till butiken www-pureskin.se..

Tag hand om dig!     Ett fantastiskt 2016 önskar Pia/pureskin.

 

                                           ----------------------

All information om cremerna och allt om innehållet, i klar och tydlig svenska, finns i butiken www.pureskin.se. Där finns också en flik med en fantastisk kundrespons från alla våra fina kunder. För den säger vi med hela vårt hjärta: Tack Tack  

                                      -----------------------------       


Boken "Blå Gudinnan - moderkultur i Europa" är en varm och gripande roman om livet under stenåldern för 14 000 år sedan. Vi får följa fyra samhällen i Europa där Moderkulturen rådde. Det var kvinnorna som styrde med kärlek och rättvisa. En bok du ej kan lägga ifrån dig! Nu kostar den 100 kr   .  Se mer under "böcker".


                     ----------------                                       

Betalningsmetoderna är nu två, och båda är utan kostnad för dig. Du väljer i kassan.

Payson erbjuder kort och bank. Trygg, enkel och snabb, som förut.

Klarna checkout erbjuder faktura. Mer info får du i kassan efter att ha klickat på det alternativet.

                                           ------------------


  
 
                     

 


                         

                         

 

 

 

 

 

  

 

Människan vaknar - vägen till femte dimensionen
Människan vaknar - vägen till femte dimensionen
175:-
 
 
 
Pia Haxner
Mölntorps Gård
640 43 ÄrlaTel 016 - 77 290
0708 - 99 25 52
info@pureskin.se
www.pureskin.se
pureskinSverige®