-------------

pureskins nyhetsbrev nr:129. 29 augusti -17.

I mitten av september flyttar pureskin 5 mil söderut, från Eskilstunas utkant mot Nyköping.
pureskin fortsätter förståss, men i mindre lokaler och sortimentet kommer att minskas något. Det är special care eco och eye care eco som kommer att utgå.

Just nu så finns nio special care eco och två eye care eco kvar i butiken, passa på om det var dina favoriter. Följande kommer sedan att finnas i butiken:

Sju produkter med eteriska oljor:
face care eco,
face care night eco,
face cleaning,
face peeling eco,
face serum 100 % eco,
deo roll eco,
shampoo.

Fyra produkter utan eteriska oljor:
face care 100 % eco,
face care night 100 % eco,
face cleaning 100 % eco,
lip balm 100 % eco.

---------------

Varför flyttar man efter 37 år från en gård på en fantastisk plats?
Dotter Helen och jag har beslutat att gå vidare. Nya uppgifter väntar.
Det är en tuff uppgift att avveckla, tömma och lämna gården och allt vi byggt upp.

I dialogen med min hund (som kom till mig för ett halvår sedan) blev det så klart att håller oss sysselsatta med så mycket att vi får för lite tid till Livet, som är det viktigaste. Nu bryter vi upp från ett liv med måsten, prestationstänk, synliga resultat och en massa tillhörigheter, för ett liv med en helt annan inriktning.

Hela den här processen finns nu i en alldeles ny bok:

Samtal med Strumpan en gatuhund från Irland”

Den här boken handlar om Strumpan, en gatuhund från Irland.
Hon berättar hur hon ser på människan och hur vi ska förstå att hunden ser
och känner till allt om oss. Det är dags att vi börjar kommunicera.

Hon visar mig skillnaden mellan människan och djuren.
Hon lever med Tillit i Nuet, medan vi planerar och är i framtiden.
Där finns oron som gör oss olyckliga och sjuka.

Hon talar om VARA och GÖRA och den viktiga balansen mellan dessa,
och om att lyssna och vara i kontakt med Alltet.

Vi samlar grejer som tar tid att sköta och förvara
och vi får för lite tid till Livet, som är det viktigaste.

Efter ett halvår tillsammans har jag förändrats och bryter upp från ett liv med måsten, prestationstänk, synliga resultat och tillhörigheter, för ett liv med en helt annan inriktning.

175 kr .Inbunden. Finns under ”böcker” i pureskins butik.

ISBN: 978-91-982458-9-9. Helhetens förlag. Ännu inte ute i bokhandeln
               -------------
En bra avslutning på Augusti och en skön September önskar Pia/pureskin. Välkommen till butiken: www.pureskin.se


                   --------------------------
                 

¤ Bokavdelningen, har böcker som jag skrivit tillsammans med Helena Frykstrand. Vi skriver om tider före vår nuvarande civilisation. Njut av en riktigt god bok, som ger mycket mer än bara underhållning för stunden.

Blå Gudinnan – moderkultur i Europa” är en varm och gripande roman om Moderkulturen och livet i Europa för 14 000 år sedan.100 kr.

”Folket från Edenia – en kontinent i Arktis” är en stark roman som börjar i Arktis för 92 000 år sedan. Den innehåller också kartor, forskning och information som tidigare ej publicerats. Inbunden 200 kr.

                                                  
                    -----------------


face serum 100 eco  gör huden smidig och sammetslen. En skön intensivkur för törstig, torr eller mogen hud med sju ekologiska oljor och lite bivax med ljuv doft av eteriska oljor från apelsinblom, ros och liljekonvalj. Helt vattenfri och utan konservering. Mycket dryg. 30 ml i airless pumpflaska.
 
deo-roll eco är en effektiv deodorant med naturligt mineralsalt och Aloe vera som INTE innehåller syntetiska aluminiumföreningar, ingen alkohol och inget konserveringsmedel. Den består av kalium-alun, även kallad deokristallsten, som utvinns med vatten och värme från en sten, alunite. Den är mild och skön och verkar på det yttersta hudlagret och tränger inte ner eller genom huden.
Mer finns att läsa i butiken om denna stor-favorit. Har du inte provat den är det dags nu. 60 ml rollflaska kostar 104 kr.

Många av pureskins produkter innehåller några droppar eteriska oljor som ger svag och ljuv doft, som dock snabbt avklingar eftersom eteriska oljor är lättflyktiga. I butiken redovisas detta och alla andra ingående ingredienser.


                       ----------------


Läpp-vård:
Huden på läpparna är tunn och påverkas av torr luft, sol, vind, och kyla och känner av mat som är starkt kryddad, salt eller syrlig. Torra, fnasiga eller spruckna läppar är obehagligt och alldeles onödigt. Ser ofta manliga läppar, både live och på TV, som skulle behöva smörjas. Känner då sån lust att ge/skicka pureskins lip-balm till läpparna som ber om att bli omskötta.
När inte läpparnas eget hudfett räcker till måste vi hjälpa till.
De flesta av nyhetsbrevets läsare känner väl till pureskins 100 % ekologiska lip balm. Den innehåller tre ingredienser: bivax, kokos och olivolja som ger näring, mjukhet och skydd.


                    ------------------

             pureskin möter en ökande mängd ”problemhudar”.

Oftast är det inte huden som är problemet – den svarar bara på det den utsatts för.

Det kan ta tid att få tillbaka en frisk hud efter långvarig behandling med onaturliga cremer, men för de flesta går det snabbt att märka STOR skillnad !

Att återfå den ursprungliga friska, rosiga och fuktiga huden, babyns ljuvliga hud, är väl inte möjligt – men att få en smidig, frisk och nöjd hud - det är fullt möjligt !!

Det märks större efterfrågan på hudvård med naturliga råvaror nu när konsumenterna är mer medvetna och läser innehållsförteckningar och mer kritiskt granskar kosmetikamarknadens reklam och löften.

Vi bör använda ämnen som är biologiskt nedbrytbara.

Ämnen som inte kan brytas ned i reningsverken, eller som går direkt ut i naturen, förlorar vi kontrollen över. De kan hamna i dricksvattnet , de påverkar vattenlevande organismer och kan tas upp av djur och tex via fisk åter nå människan.

Det finns många exempel på miljöbelastande råvaror i kosmetika, tex. EDTA, silikoner, akrylater, PEG, PPG, BHT, BHA…

SILIKONER  

-- ”Spelar huvudrollen i konventionella kosmetiska produkter, eftersom de kan användas på så oerhört många sätt. Dessa helt syntetiska ämnen är uppbyggda av kisel och syre. Teoretiskt skulle de kunna framställas av sand.

Till kemisternas stora glädje kan silikonoljor och silikonvaxer struktureras på det sätt som man behöver för tillfället. De är motståndskraftiga mot värme och kemisk påverkan, är lätta att smörja på huden och garanterar lång hållbarhet.

Tillverkare av naturkosmetik använder inte silikoner, eftersom de i princip inte är biologiskt nedbrytbara. Det är heller inte utrett om de anrikas i levande vävnad.” --   Källa: ”Skönhet till vilket pris?” av Rita Stiens.

”Silikon (tex handelsblandningen Dimethicone) används för att göra blandningar av vatten och silikon, och den kan utgöra 70 % av en creme” Källa: Shenet

I reklamen för en sådan creme läser du att den tex. innehåller ”välgörande mandelolja”... men den finns långt ned i innehållslistan och utgör kanske bara någon % av innehållet.

I äkta naturkosmetik kommer alla oljor och fetter från växtriket, där de flesta är ekologiskt odlade. Alla olika oljor är unika i sin sammansättning.

Det som är bäst för huden är råvaror som passar in i hudens komplexa kemi och som passar ihop med det som naturligt finns i huden.

Kemisterna skiljer på kol- och silikonkemi.

Allt levande här på jorden är uppbyggt av kol (C) och det gäller också alla växtoljor.

Silikonerna är uppbyggda av kisel (Si). De kan användas som mjukgörare, som ger en mjuk känsla på huden, men huden är precis lika torr när du tvättat bort cremen, som den var innan. Silikonerna innehåller ingen näring, inga vitaminer, inga antioxidanter, inga mineraler eller något annat som huden behöver (och som finns i de vegetabiliska oljorna). Silikonerna är billiga och lätta att hantera.

De stora kosmetikamärkena gör produkter med evig livslängd på bekostnad av innehållet.

Basen i pureskins cremer är rena, näringsrika, kallpressade och ekologiska oljor och alla ingredienserna är fullt nedbrytbara, fullt ätbara och ekocertifierade. Alla ingredienser redovisas och förklaras på svenska. Läs mer under varje produkt i butiken.

Välkommen till butiken www.pureskin.se       hx pureskin   from nature with love

Tag hand om dig!       Hälsn. Pia/pureskin.

                      -------------------------------------------

TORR HUD, vinter och kyla. Nu ropar huden på hjälp!

* Dag - eller nattcreme? Hos pureskin är skillnaden de ingående oljorna.

Dagcremen innehåller lättare oljor, som snabbare absorberas av huden. De passar bäst till en ung och fortfarande fuktig hud och till sommarens höga luftfuktighet och värme.

Nattcremen innehåller kraftigare oljor, som inte absorberas så snabbt. De passar bäst till den torra - eller mognare huden och för vinterns torra inomhusklimat, då huden behöver all hjälp att hålla fukt och elasticitet.

pureskins cremer har flytande konsistens för att passa airlesspumpflaskorna. Det är en överlägsen förpackning som håller cremen färsk och fin och skyddar mot både ljus och syre (som förkortar livslängden hos en naturlig creme). Dessutom ger pumpflaskan mycket bra skydd mot bakterier.

En kraftigare creme får pureskin genom att använda tex fast kokos, sheasmör, kakaosmör, jojobaolja eller bivax.

Den konventionella cremen i burk görs ofta fastare med större mängd emulgering, mer silikoner och annan utfyllnad. Burken kräver mycket konservering. Dvs. mer kemi.

Lite emulgering måste en creme ha, för att oljorna ska kunna blanda sig med vattenfasen, men pureskin använder så lite emulgering som möjligt. Även den är eko certifierad. Därför blir både dag- och nattcremen flytande och därmed också lätt att massera in. Ansiktet gillar mjuk och kärleksfull massage!  

    

                                           ----------------------

All information om cremerna och allt om innehållet, i klar och tydlig svenska, finns i butiken www.pureskin.se. Där finns också en flik med en fantastisk kundrespons från alla våra fina kunder. För den säger vi med hela vårt hjärta: Tack Tack  

                                      -----------------------------      
        

Betalningsmetoderna är nu två, och båda är utan kostnad för dig. Du väljer i kassan.

Payson erbjuder kort och bank. Trygg, enkel och snabb, som förut.

Klarna checkout erbjuder faktura. Mer info får du i kassan efter att ha klickat på det alternativet.

                                           ------------------


  
 
                     

 


                         

                         

 

 

 

 

 

  

 

Samtal med Strumpan - en gatuhund från Irland
Den här boken handlar om Strumpan, en gatuhund från Irland.
175:-
Livet.  En resa genom Döden
I liv efter liv tränar vi oss att reagera harmoniskt på de händelser vi utsätts för.
175:-
face peeling eco
Här är en ny version av pureskins peeling, nu med ekologiska ingredienser.
175:-185:-
Människan vaknar - vägen till femte dimensionen
Människan vaknar - vägen till femte dimensionen
 175:-  
 
Pia Haxner
Västäng
61191 NyköpingTel: 0708 99 25 52 info@pureskin.se
www.pureskin.se
pureskinSverige®